
Wijkzorg Amsterdam
Wijkzorg Amsterdam is een gezamenlijk initiatief van de zeven allianties Wijkzorg met steun van de gemeente Amsterdam, afdeling Zorg. Wijkzorg werkt als een netwerk om Amsterdammers de juiste zorg en ondersteuning te kunnen bieden. Tot dit netwerk behoren onder andere partijen op gebied van zorg en welzijn, informele en formele partners en wijkpartners uit andere domeinen. Door middel van een gezamenlijke, integrale en organische aanpak gaat Wijkzorg Amsterdam preventief te werk en draagt het netwerk bij aan de leefbaarheid in Amsterdam.
Alle informatie voor wijkzorgpartners is via één website bereikbaar!
Dit is een gezamenlijk initiatief van de zeven allianties Wijkzorg met steun van de gemeente Amsterdam, afdeling Zorg.
Hoe werkt Wijkzorg Amsterdam?
Ieder stadsdeel van Amsterdam heeft een alliantie Wijkzorg. Een alliantie bestaat uit een samenwerking tussen zes of zeven lokale of stedelijke partijen uit het werkveld. De allianties zorgen samen voor (verdere) ontwikkeling van deze netwerken. Het uitgangspunt is altijd dat degene die zorg of ondersteuning nodig heeft het beste geholpen wordt. Daarom is het zeer waardevol dat zorgprofessionals breed kijken en kunnen samenwerken met andere wijkpartners. Wijkzorg maakt dat mogelijk.
Thuiszorg Amsterdam
Eén van de thema’s die van belang zijn voor Wijkzorg Amsterdam is de thuiszorg. Onder thuiszorg wordt onder andere persoonlijke verzorging, ambulante ondersteuning, verpleging en huishoudelijke hulp verstaan. De verschillende allianties zorgen er in hun stadsdeel voor dat de thuiszorg in Amsterdam dichtbij huis van hun bewoners geregeld is. Zorgprofessionals werken samen aan het beschikbaar maken van en het verbeteren van de thuiszorg in hun regio. Zo is Wijkzorg Amsterdam er onder meer voor ouderen die tijdens hun volwassenheid zelfredzaam waren en niet bekend zijn met de wijkvoorzieningen in hun buurt.
Thuishulp Amsterdam
Wie hulp kan gebruiken in zijn of haar dagelijks leven kan bij Wijkzorg Amsterdam terecht voor thuishulp. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, klusjes in of om het huis, hulp bij ICT-vragen of het huishouden. Doordat er verschillende (zorg)organisaties samenwerken binnen een alliantie kunnen hulpvragen snel en goed worden opgepakt. Hulp voor bewoners is op die manier altijd dichtbij.
Wijkteam
Onder de Wijkzorg allianties vallen wijkteams. Een wijkteam is een team van professionals die samen met u zoeken naar praktische oplossingen. Ook in uw wijk bevindt zich een wijkteam dat u verder kan helpen. Heeft u bijvoorbeeld een vraag over of problemen met lichamelijke of geestelijke beperkingen, eenzaamheid, hulp bij de opvoeding, zelfstandig wonen of ziekte? Dan kunt u bij het wijkteam terecht.
Buurtsupport
Onder de naam Buurtsupport zet een groep vrijwilligers zich in voor mensen die thuis zorg nodig hebben. Zo kunnen zij mantelzorgers ontzorgen en bewoners helpen met hun hulpvraag binnenshuis. Ook kunnen zij buurtbewoners begeleiden naar activiteiten buitenshuis.
Meer informatie en contact
Voor meer informatie en contactgegevens verwijzen we u graag naar de volgende pagina’s:
- Wijkzorg Middenmeer in Watergraafsmeer
- Flyer voor bewoners Watergraafsmeer Wijkzorg Middenmeer april 2019
- Flyer voor verwijzers Watergraafsmeer Wijkzorg Middenmeer vindplek april 2019